Projectomschrijving

Anne Karin, 49 jaar
Niet Aangeboren Hersenbeschadiging (NAH)

‘Ongeveer anderhalf jaar na een ‘knullig’ verkeersongeluk ben ik naar Louis gegaan, nu anderhalf jaar geleden. Door een hersenkneuzing en hersenbloeding heb ik blijvende hersenschade.

Ik heb geen blijvende verlammingsverschijnselen, je ziet dus niets aan me.
Naast een aantal cognitieve veranderingen (en beperkingen) ben ik heel snel ‘overprikkeld’ door geluid, licht, beweging en drukte.

De belangrijkste reden om naar Louis te gaan was destijds het voortdurende gebrek aan energie als gevolg van dit overprikkeld zijn.
Doordat ik meer wil doen dan ik kan, zet ik me schrap en gaan mijn nek en schouders vast zitten. Ook op andere plekken in mijn lijf ‘loopt het vast’.
Door steeds mijn eigen functioneren te beoordelen, me af te vragen of ik het wel goed doe, of ik mezelf niet over- of juist onderschat etc., zit ik enorm ‘in mijn hoofd’. In plaats van te voelen en signalen serieus te nemen probeer ik nog vaak te bedenken hoe ik me voel en stroomt de energie niet vrij.

Met enige regelmaat zorgt Louis nu voor verlichting in de nek en schouders en op andere punten. Door blokkades te behandelen, brengt hij mijn hoofd weer in contact met de rest van mijn lijf. In de afgelopen anderhalf jaar heb ik, mede daardoor, steeds minder vaak last van hoofdpijnen. Ik kan beter voelen wanneer ik me schrap ga zetten en dan kan ik mijn plannen bijstellen. Ik merk daarnaast dat de shiatsu ook heeft bijgedragen aan het verbeteren van mijn concentratievermogen.

De behandeling door Louis ervaar ik als stevig, duidelijk en met een zorgvuldige en grote aandacht, die me heel goed doet. Na afloop van een behandeling voel ik me sterker en kan ik weer even vooruit.’