Projectomschrijving

Eveline, 36 jaar
Communicatiemedewerker bij een theatergezelschap

‘In mijn werk is het altijd hollen of stilstaan. Ook de werktijden zijn behoorlijk onregelmatig. Ik merk het altijd meteen aan mijn lichaam wanneer de stress of spanning teveel dreigt te worden. Dan krijg ik pijn in mijn onderrug en werken mijn darmen minder goed (verstopping).

Vorig jaar voelde ik de spanning aankomen en bedacht dat ik daar iets aan wilde doen voordat het te erg zou worden. Een vriend vertelde me dat in zijn bedrijf regelmatig een shiatsumasseur aanwezig is om de medewerkers een shiatsubehandeling te geven. Het bleek dat Louis Casteelen daar een eigen massageruimte tot zijn beschikking heeft en dat hij daar ook mensen van buiten dat bedrijf behandelt.

Na een eerste kennismaking was ik meteen enthousiast! Door op bepaalde punten te drukken (en soms best hard) lost Louis de blokkades die zich daar bevinden weer op. Ik voel daarna ook letterlijk weer energie stromen. Bij het drukken op een bepaalde plek op mijn hand, tussen mijn duim en wijsvinger, gaan soms ineens mijn darmen borrelen. Dat blijkt een punt te zijn wat correspondeert met de dikke darmmeridiaan. Je voelt dus echt dat er wat gebeurt. Na een behandeling voel ik me altijd heel energiek en lekker warm. Ik heb dan echt het gevoel dat alles weer lekker stroomt.

Nu neem ik af en toe nog een shiatsubehandeling ter voorkoming van oververmoeidheid of spanning. Ik ben zo enthousiast dat ik overweeg om nu ook lessen te gaan volgen bij Louis, zodat ik shiatsu weer bij mezelf en anderen kan toepassen!’