3_w
4_w
2_w
5_w
1_w

Techniek

Bij Shiatsu worden pijnlijke en/of gevoelige lichaamsdelen behandeld door aanraking van de handen en met druk van de vingers. Zo wordt een natuurlijk genezingsproces in gang gezet dat lichaam en geest zowel ontspant als prikkelt. Letterlijk betekent Shiatsu vingerdruk, maar bij de behandeling worden ook de hand, duim, knie, knokkels of elleboog gebruikt.

Een Shiatsutherapeut beschikt over kennis van het menselijk lichaam en manuele vaardigheden. Hij of zij heeft een intuitief gevoel geperfectioneerd en een perfecte adembeheersing. Beide vaardigheden dienen als richtlijn bij de behandeling. Shiatsu is gebaseerd op de kennis van de moderne anatomie en fysiologie zoals het zenuwstelsel, de spijsvertering en de hormoonhuishouding.

De grondlegger van Shiatsu is Tokujiro Namikoshi Sensei (Japan, 1905-2000). Een kenmerk van de massagestijl die hij heeft ontwikkeld, is dat diagnose en therapie zijn gecombineerd. Elke toepassing van Shiatsudruk is een diagnose die de therapeut in staat stelt de patient in overeenstemming met diens lichamelijke toestand te behandelen. Handen en vingers van de opgeleide therapeut zijn gevoelig om afwijkingen in huid, spieren of lichaamswarmte bij aanraking op te sporen en zodoende onregelmatigheden vast te stellen en meteen te bepalen welke behandeling gegeven dient te worden. Shiatsu kent geen hulpmiddelen of medicamenten, er zijn geen bijwerkingen en er is geen leeftijdsgrens.

Wat is shiatsu

Shiatsu is een Japanse vorm van drukpuntmassage die al vanaf de zestiende eeuw wordt beoefend.

Wat is shiatsu

Lees meer

Preventief

Shiatsu kan ziekte voorkomen door het lichaam zowel fysiek als geestelijk te stimuleren.

Preventief

Lees meer

Bij welke klachten

Vrijwel alle klachten en aandoeningen zijn met Shiatsu te behandelen.

Bij welke klachten

Lees meer