Projectomschrijving

Ditte, 34 jaar

Al bijna 7 jaar kom ik regelmatig voor de shiatsu behandeling bij Louis. In het begin had ik erg last van beginnende RSI klachten door veel computerwerk icm stress. Veel last heb ik van mijn schouders & nek.

Voor mij is shiatsu een relaxte manier om die klachten goed onder controle te houden. Bij stress perioden kom ik om de 3 a 4 weken en dit helpt goed. Shiatsu bij Louis is een zeer stevige massage! Ik ben regelmatig ook bij een saunacentrum geweest voor een massage, maar dit is echt niet te vergelijken. Bij Louis heb je echt het idee dat de spieren los gemaakt zijn en dat alles weer beetje op z’n plek zit en soepel is, maar dat wil niet zeggen dat de massages zelf altijd heel ‘relaxt’ zijn, maar wel effectief dus. Erg fijn vindt ik dat je op veel verschillende tijden terecht kan zoals in de avonden tot laat.

Afgelopen jaar ben ik tijdens mijn zwangerschap ook gewoon onder behandeling gebleven, ipv op je rug/buik ben ik toen behandeld op mijn zij. Dit ging heel goed.

Tegen het einde van mijn zwangerschap bleek dat de baby in stuit lag en zou ik naar de gynaecoloog moeten voor een versie (draaien). Een paar dagen  voor deze afspraak had ik ook een shiatsu behandeling staan en heeft Louis hier ook rekening mee gehouden en geprobeerd invloed hier op uit te oefenen.  Tijdens de afspraak met de gynaecoloog bleek dat de baby inmiddels zelf was gedraaid. Dus waarschijnlijk heeft shiatsu een goede uitwerking hier op gehad! Ik was in ieder geval erg blij!

4 weken na mijn bevalling kreeg ik ineens heel veel last van mijn schouders en moest echt pijnstillers slikken om mijn baby te kunnen dragen/voeden.  Ik heb toen met Louis contact opgenomen en kon binnen 2 dagen terecht. Ook toen ben ik weer goed geholpen en de klachten zijn flink minder geworden. Overigens moest de baby toen ook mee tijdens de behandeling , en daar gaat hij zeer flexibel mee om. De baby heeft toen zelfs een tijdje naast me gelegen op de behandelingsmat.

Kortom Louis is zeer flexibel, de massages zijn voor mij erg effectief en ontspannend, ik zou hem bij iedereen aanraden die van stevige massages houdt (met of zonder specifieke klachten).