Projectomschrijving

Peter, 49 jaar
administratieve functie

‘In het verleden heb ik een herniaoperatie gehad. Na diverse specialisten te hebben geraadpleegd, ben ik met Chinese acupunctuur in aanraking gekomen. Ik heb deze methode als heel succesvol ervaren.

Ik had geen specifieke klachten meer, maar bleef altijd heel voorzichtig met mijn rug omgaan. Via de werkgever ben ik met de voor mij nieuwe alternatieve geneeswijze Shiatsu in aanraking gekomen.

Louis Casteelen heeft in eerste instantie mijn rug voorzichtig behandeld. In de loop van de tijd voelden de behandelingen wel eens wat zwaarder aan, maar het blijft altijd verdraagzaam.

Door toepassing van onder andere handdruk- en kneedtechnieken heeft Louis er voor gezorgd dat ik mijn rug beter gebruik. Tegelijkertijd heeft hij andere blokkades weggenomen.

Ondanks het feit dat de behandelingen niet altijd zachtzinnig zijn, is het toch wel een vreemd gevoel dat ik tijdens de behandelingen in slaap val: zijn behandelingen zijn dus zo rustgevend, dat ik me niet bewust ben dat hij nog met de behandeling bezig is.

Nu ga ik om meerdere redenen als onderhoud nog tweewekelijks bij hem voor een behandeling langs. Enerzijds om mogelijke klachten te voorkomen. Anderzijds omdat zijn behandelingen zeer ontspannend werken en hij mij zo bewust heeft gemaakt van het feit dat je door gebruik te maken van zijn leertechnieken ik zelf ook aan mijn lichaam kan werken.

Een derde reden is dat ik naast mijn gewone werk ook nog andere werkzaamheden en bestuurlijke taken oppak. Tijdens de behandeling, maar zeer zeker (vlak) na de behandeling heb ik gelijk een gevoel van positieve straling door mijn lichaam, waardoor ik er weer flink tegen aan kan. En dat is nu net iets wat ik zelf ook wil.

Na mijn herniaoperatie ben ik met actieve sportbeoefening gestopt. Louis mij er toe aangezet na ruim 10 jaar weer te gaan sporten. Minimaal 1 maal per week ga ik fitnessen, waarbij ik binnen ruim een jaar van verschillende apparaten gebruik kan maken. Ook kan ik in de vrije tijd soms weer eens van mijn favoriete sport (badminton) genieten. Door de behandeling heb ik ook meer energie gekregen, waardoor ik andere activiteiten (bestuursfuncties, wandelen, fietsen en in de avonduren les geven) gemakkelijker oppak.’