shiatsu20140622_2636
shiatsu20140622_2634

Louis Casteelen

Mijn naam is Louis Casteelen (1962). Begin jaren negentig kwam ik met Shiatsu in aanraking doordat ik een ernstige knieblessure had. Shiatsu gaf mij veel pijnverlichting en werkte helend. Ik heb dus zelf aan den lijve ondervonden wat Shiatsu voor iemand kan betekenen.

Destijds ben ik begonnen met een vijfjarige beroepsopleiding tot Shiatsu-therapeut op HBO-niveau aan de Culturele Stichting Massage Beweging Kunsten (CSMBK) in Den Haag. Nadat ik deze in het voorjaar van 2002 met goed gevolg afrondde heb ik mijn praktijk Shiatsu Rotterdam opgericht.

Ook nu nog volg ik regelmatig lessen bij mijn leermeester Yoshinori Miyashita Sensei (en tot 2006 ook bij Peter Bacas Sensei (1938-2006)). Zij zijn nog steeds een zeer grote bron van inspiratie en motivatie in een oneindig leerproces. Daarnaast neem ik regelmatig deel aan workshops en bijscholingscursussen die een jaarlijkse traditie vormen bij de CSMBK. Enkele thema’s hiervan zijn de behandeling van suikerziekte, stress en hart- en vaatziekten. Ook heb ik een opleiding medische basiskennis op HBO-niveau gevolgd met vakken als aanatomie, fysiologie en pathologie.

Mijn werk als shiatsutherapeut heb ik jarenlang gecombineerd met een technische baan in het theater. Mijn klantenkring bestond -zeker in het begin- daarom vooral uit dansers en acteurs. In 2007 kreeg ik de kans om op Katendrecht een praktijkwoning te kopen. Omdat alles nog gebouwd moest worden kon ik de praktijk volledig naar mijn wensen en ideeën inrichten. Op 24 oktober 2009 werd de praktijkruimte aan de Brede Hilledijk geopend door mijn leermeester Yoshinori Miyashita Sensei onder luid Japans tromgeroffel en vuurwerk.

Sinds 2013 ben ik me volledig op het geven van Shiatsu behandelingen gaan richten.