3_w
4_w
2_w
5_w
1_w

Bij welke klachten

Vrijwel alle klachten en aandoeningen zijn met Shiatsu te behandelen. U kunt hierbij denken aan: rugklachten, hoofdpijn, stress, R.S.I., gewrichtspijn, ademhalings- en spijsverteringsproblemen. Bij oververmoeidheid, emotionele klachten, spanningsklachten en het vervullen van een kinderwens kan Shiatsu ook een positieve invloed hebben.

Met Shiatsu worden ook goede resultaten geboekt bij acute of chronische pijn, zoals reuma. Door de juiste plekken te masseren worden de hormonen endorfine en encefaline – de natuurlijke pijnbestrijders van het lichaam – opgewekt. Aanvullend op de behandelingen wordt gekeken of door zelfmassage, oefeningen, ontspanningstechnieken en voedingssupplementen de pijn beter beheersbaar wordt. Positief denken over de kwaal is voor sommige mensen een moeilijke eerste stap en het begin van herstel.

Wat Shiatsu zo succesvol maakt, is dat eerst het hele lichaam wordt behandeld en vervolgens wordt overgegaan tot het behandelen van de plaatsen die ziekteverschijnselen weerspiegelen. Heeft u bijvoorbeeld pijn aan uw rechterknie, dan zal de therapeut ook uw hoofd, schouders, nek, onderrug enzovoort behandelen. Minstens evenveel aandacht als de rechterknie krijgt de linker, die nu immers zwaarder belast wordt.
De oorsprong van pijn komt niet altijd van het voelpunt, maar kan ook elders in het lichaam liggen. Zo vormen rugklachten een bekend symptoom bij verstoorde organen. De Shiatsu-massage brengt het hele lichaam op natuurlijke wijze weer in balans.

Shiatsu gaat er van uit dat je niet de ziekte, maar de zieke moet behandelen!

Wat is shiatsu

Shiatsu is een Japanse vorm van drukpuntmassage die al vanaf de zestiende eeuw wordt beoefend.

Wat is shiatsu

Lees meer

Techniek

Lichaamsdelen worden behandeld door aanraking van de handen en met druk van de vingers.

Techniek

Lees meer

Preventief

Shiatsu kan ziekte voorkomen door het lichaam zowel fysiek als geestelijk te stimuleren.

Preventief

Lees meer