zondagochtendtraining3
zondagochtendtraining1
zondagochtendtraining4
zondagochtendtraining5
zondagochtendtraining7
zondagochtendtraining6
zondagochtendtraining2

Training

Als aanvulling op de behandelingen geeft Louis Casteelen cliënten tools om zelf thuis aan de slag te kunnen gaan om hun klachten te verlichten. Cliënten met rugklachten geeft hij bijvoorbeeld oefeningen om hun rugspieren te versterken en balans, souplesse te verbeteren.

Hieruit ontstond het idee om te trainen met een kleine groep. Twee keer per week geeft Louis Casteelen Muay Thai Stretching. Deze trainingstechnieken worden door Thaise atleten al eeuwenlang gebruikt voor en na thaibokswedstrijden.

De trainingen en oefeningen worden aangepast aan de klachten van de aanwezige cliënten. De globale opbouw is als volgt: we beginnen met touwtje springen (goed voor balans en het opbouwen van conditie), daarna volgen oefeningen om de spieren te versterken. Na deze opwarming volgen een aantal rondjes boksen. De training wordt afgesloten af met stretching, elkaar masseren en meditatie.

‘Wat mij erg aanspreekt in Muay Thai Stretching is de combinatie van balans, souplesse, weerbaarheid en core stability. Veelal ligt de oorzaak voor schouder- rug-, knie- en hoofdpijnklachten op deze vlakken.’
Louis Casteelen

 

WatMaximum aantal deelnemers: 6
Duur: 90 minuten
Uitsluitend voor cliënten van Shiatsu Rotterdam
Wanneer en waarDe trainingen worden gegeven op zondagen van 11:00 tot 12:30 en op dinsdagen van 18:00 tot 19:30 in de praktijkruimte op Katendrecht.
Meedoen? Informeer naar de mogelijkheden bij Louis Casteelen tijdens uw Shiatsubehandeling.