Projectomschrijving

Sarah, kandidaat-notaris

‘Na in het verleden al enkele shiatsu-behandelingen te hebben gehad, ben ik ruim een jaar geleden bij Louis gekomen voor behandelingen. Sindsdien krijg ik gemiddeld een keer per maand een behandeling.

Zoals veel mensen, zit ik voor mijn werk vaak dagenlang gespannen achter mijn computer. Ook heb ik veel moeite met het loslaten van mijn werk. Ik was op zoek naar ontspanning en hoopte dat Louis daarbij mijn stijve nek en schouders los kon krijgen. Dit laatste was zeer zeker het geval en bovendien heb ik nu ook een betere lichaamshouding, maar Louis heeft mij ook op veel meer vlakken geholpen.

Tijdens de eerste behandeling gaf Louis aan dat hij ook aan mijn hormoonhuishouding zou gaan werken. Eerlijk gezegd kon ik me daar op dat moment niet zoveel bij voorstellen, maar inmiddels begrijp ik heel goed wat Louis bedoelde. Na een aantal behandelingen waren bijvoorbeeld de menstruatieklachten die ik voor lief nam (zoals menstruatiekrampen, pijn in onderrug, pijnlijke borsten), praktisch compleet verdwenen.

Louis vertelt je eigenlijk nooit wat hij specifiek aan het behandelen is. Regelmatig realiseer ik me opeens dat ik geen last meer heb van een bepaalde kwaal. Ik heb bijvoorbeeld astma en adem kortademig. Ik realiseerde me op een middag ineens dat ik veel dieper (vanuit mijn buik) aan het ademen was. Ook had ik bijna continu last van milde exceem op verschillende plekken van mijn lichaam, terwijl ik sinds het begin van de behandelingen geen exceem meer heb gehad.

In de afgelopen maanden heb ik gemerkt dat de behandelingen ook de ontlading van emoties teweeg brengen. Ik ben een zogenaamde ‘binnenvetter’, maar de behandelingen helpen mij bij het loslaten van bepaalde emoties. Ook merkte ik dat ik de druk op mijn werk beter aankon. Ik verbaasde me erover dat ik tijdens stressvolle situaties veel rustiger kon reageren dan vroeger.

Wat ik ook erg fijn vind aan Louis, is zijn nuchtere benadering. De gesprekken zijn erg leuk en gaan vaak over bijvoorbeeld reizen of verhuizen. Toch weet Louis je ook op een prettige, luchtige manier wijze adviezen te geven. Ik voel me dan ook erg op mijn gemak bij Louis. Tijdens de behandelingen kan soms aardig wat druk worden uitgeoefend, maar ik voel me erna altijd warm, ontspannen, soepel en in balans.

Ik kan Louis’ behandelingen aan iedereen aanraden. Ik ervaar deze behandelingen niet alleen als ontspanningsmomenten, maar ook als onderhoud voor mijn lichaam. Zelfs na ruim een jaar verbaas ik me erover hoeveel effect de behandelingen hebben. Ik vind het heel bijzonder.’