Projectomschrijving

Elise, 29 jaar
Researcher bij een beleggingsonderneming

‘Via een collega hoorde ik dat hij Shiatsu-massage kreeg van Louis. Ik heb toen Louis gebeld voor een massage om het eens te proberen. Ik wist vrijwel niets van Shiatsu. Ik had al lange tijd last van nek en rug door veel werken achter de computer. Ook begonnen RSI klachten zich voor te doen. Wat ik niet kende van de massage van Louis, is het uitoefenen van druk op punten op je lichaam. Dit doet hij dan om de energie te laten stromen. Ook doet hij wel aan de al bekendere manier, het kneden. Verder leerde hij me ook wat oefeningen die ik zelf kan doen.

De massages bevielen mij goed, het is ten eerste zeer ontspannend, en ik merkte verbetering in mijn klachten. De massages zijn vrij stevig, zowel dat kneden als druk uitoefenen. Je voelt het goed, soms is het zelfs wel pijnlijk, maar dan heb je tenminste ook het idee dat er iets gebeurd. De dag na een massage konden mijn klachten juist wel erger worden, maar daarna ging het beter dan vooraf. Ik wist eigenlijk niet eens meer dat het mogelijk was om zonder zo’n zeurderig gevoel in je rug rond te lopen, maar na een paar massages was dat toch het geval. Maar niet alleen de klachten verminderen, het voelt goed om die tijd voor jezelf te nemen.

Verder is de sfeer tijdens een massage erg prettig. Met Louis kun je leuk praten, maar ook komt het wel voor dat je lekker stil geniet en Louis druk bezig is. Na een flink aantal behandelingen ben ik gestopt omdat ik op vakantie ging. Louis heeft wel wat oefeningen gegeven die ik kan doen. Ik weet nu beter waar op te letten en te zorgen dat het goed blijft gaan.’